Редактор: кадър bTVВ предпоследния самолет от Занзибар са установени четирима българи

...
Редактор: кадър bTVВ предпоследния самолет от Занзибар са установени четирима българи
Коментари Харесай

Четирима българи са дали положителни проби за COVID-19 след завръщане от Занзибар, под карантина са

Редактор: 

кадър bTV

В предпоследния аероплан от Занзибар са открити четирима българи с позитивни проби за ковид, те са били открити с бързи антигенни проби и са под 10-дневна карантина. Това заяви по bTVглавният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той изясни, че ще им бъдат направени РСR проби, с цел да е 100% несъмнено дали в действителност придвижват вируса и дали става въпрос за нигерийския или южноафриканския разновидности на COVID-19, сподели той.

Диана Хаджиева, която е измежду поставените под карантина българи, пристигнали от Занзибар разяснява, че не се изненадва от мярката. Тя описа, че не си е правила РСR на острова, тъй като е решила да се тества в България. Според нея, тестванията могат да се вършат на третия-четвъртия ден от изолирането, а на карантинираните им е казано, че това ще стане 6-7 дни след идването им.

„ Идеята е да имаме 100% сигурност, че тези хора не са носители. Това може да стане на 3-4 ден, само че е по-сигурно да стане след 6-7 ден “, изясни доцент Кунчев в отговор на карантинираната туристка.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР